Блог посвећен професији васпитача, васпитно обаразовном раду, утицају медија на децу и интеграцији ИКТ у раду васпитача

Wiki - алат за сарадњу

За оне који су у потрези за добрим web 2.0 алатом за сарадњу користиће да упознају могућности Wikijа. Сарадња може бити рад на заједничком пројекту васпитача, учитеља... али и сарадња деце васпитно образовних група или разреда који могу бити из различитих крајева Београда, Србије, света... Један такав пример сарадње на нивоу две основне школе је Wiki ,,Стари занати''.


,,Wiki је web 2.0 алат за израду веб страница које је могуће лако и брзо направити и исто тако мењати. За разлику од већине других веб страница за wiki нису потребна велика инфроматичка  знања. Једна од основних одлика Wikija je отвореност - свако може додавати и мењати текст на веб страници која је изграђена уз помоћ  Wikija. Ово је његова предност, али и недостатак, јер се лако може наћи на мети вандала.''

Слика и текст преузети су са wikija ,,web 2.0 алати и технологије'' . Посетите овај линк и проширите своја знања о Wikiju.

Из личног угла: На on line семинару ,,Електронским учењем до креативне наставе'', образовног центра ,,Абакус'' имала сам прилику да у оквиру групе сарађујем на једном малом пројекту на Wikiju. Током писања могуће је мењати садржај странице, додавати нове странице, коментарисати, договарати се и дискутовати. Вреди пробати. Прво што треба да урадите је да креирате wiki налог. Остало отркријте сами.